Server DepoServer DepoServer Depo
+90 212 944 56 89
Gürsel Mahallesi Akmer Sokak No: 27 Kağıthane İstanbıl
Server DepoServer DepoServer Depo

Aşağıda belirtilen ipuçlarından bazıları, minimum maliyetle sunucunuzun performansını önemli ölçüde artırabilir.

1. Sunucuyu kullanmadığınızda oturumu kapatın

Kullanmadığınız cihazlarda oturumu kapatmak her zaman iyidir. Aynı şey sunucular için de geçerli. Oturumu kapatarak, diğer uygulamaları çalıştırmak için kaynakları serbest bırakacaksınız.

2. Günlükleri periyodik olarak gözden geçirin

Herhangi bir donanım hatasını tespit etmek için günlükleri periyodik olarak gözden geçirmek iyidir. Ağ arızaları ve aşırı ısınma sorunları, donanım hataları olduğunu gösterebilir. Bu konuyla en kısa sürede ilgilenilmelidir.

3. Disk depolama alanınızı gözden geçirin

Dolu bir disk, sunucunuzun yanıt vermeyi durdurabileceği ve verilerinizin kaybolacağı anlamına gelebilir. Bu nedenle, istenmeyen verileri silmek önemlidir. Disk kapasitesinin %90’ından fazlasını kullanıyorsanız, depolama kapasitesini artırmak iyi bir fikir olabilir.

4. Sıkıştırma

Disk sıkıştırmaları, birçok farklı dosya kullanan sunucular için harikadır. Bu dosyaların sıkıştırılması, işlevlerin düzenlenmesine ve performansın artırılmasına yardımcı olur.

5. Yedeklerinizi doğrulayın

Yedeklemelerinizin düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Bunu yaparak önemli verilerin silinmesini engellersiniz.

6. İşletim Sisteminizi ve Kontrol Panelinizi güncelleyin

Yüksek güvenlik ve performans sağlamak için kontrol panelinizin ve kontrol ettiği yazılımın her zaman güncel olduğundan emin olmalısınız. İşletim sistemi ve kontrol panelinin güncellendiğinden emin olarak, güvenlik açıkları durumunda gerçek zamanlı uyarılar alacaksınız.

7. Kontrol panelini ayarlayın

Arka planda çalışan uygulamalara öncelik vermek için sunucunuzu optimize edin.

8. Bellek sızıntılarına dikkat edin

Kötü bir uygulama çalıştırdığınızda, bellek sızıntısı riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Bir bellek sızıntısı, herhangi bir bellek döndürmeden bellek ister. Bunun sunucu performansı üzerinde kötü bir etkisi vardır.

9. Kullanılmayan yardımcı programları ve hizmetleri devre dışı bırakın

Artık kullanmadığınız hizmetleri ve kullanıcı hesaplarını devre dışı bırakarak sunucu kaynaklarının israfını önlemiş olursunuz. Bunu yaparak sunucu performansını otomatik olarak artırır ve güvenlik ihlallerinin üstesinden gelebilirsiniz.

10. Sayfa dosyası için özel bir sürücü kullanın

Varsayılan olarak Windows, sanal bellek olarak kullanılan bir disk belleği dosyası oluşturur. Windows bu dosyayı sıklıkla kullandığından, onu özel bir sunucuya yerleştirmek önemlidir. Disk belleği dosyasını özel bir sürücüye yerleştirirken, Windows disk belleği dosyasını okuyabilmek için başka bir uygulamanın sabit diski kullanmasını bitirmesini beklemenizi gerektirmez.

Çözüm

Sunucu performansını artırırken proaktif olmak önemlidir. Sunucunuzu güncel tutmak, günlükleri gözden geçirmek ve güvenlik açıklarını tespit etmek, sahip olduklarından en iyi şekilde yararlanmak isteyen herkes için gereklidir.

 Ancak bazen sunucularınızın maksimum kapasitelerine ulaşılır ve ardından yükseltme yapmanız gerekebilir.

Yorum Yap

X